inner-banner

Gastouder-vereniging-Symbiose-banner

Het werkgebied van Gastoudervereniging Symbiose

Ons werkgebied is voornamelijk de Franse hoofdstad Parijs en de voorsteden van Parijs, de zogenaamde Banlieue.

De kinderen van Symbiose hebben vaak wel de Franse nationaliteit. Hun ouders komen van oorsprong uit de oude Frans koloniën als, Algerije, Ivoorkust, Senegal en de Franse Antillen.

 

 

voorstelling-2

De noodzaak van Gastoudervereniging Symbiose

Wat de kinderen bijna allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze kansarm en/of kwetsbaar zijn.

De werkloosheid onder de ouders is groot. Ook komt het vaak voor dat het gezin niet compleet is en dan moet de alleenstaande ouder, zowel voor het inkomen, als voor het gezin zorgen. In de vakantieperiodes is er vaak wat meer aanbod voor tijdelijk werk en daar maken zij dan dankbaar gebruik van om hun financiële positie te verbeteren. Een helpende hand van een vakantie voor hun kinderen kunnen ze dan heel goed gebruiken!

In de Moslimcultuur is de familieband erg sterk en zullen de ouders met een grote regelmaat hun ouders bezoeken, die nog vaak nog in de landen van herkomst wonen. Het klimaat is in Afrika erg warm en dit is een reden om de kleine kinderen niet mee te nemen en ze naar onze gastfamilies te laten gaan.

De meeste kinderen groeien op in de armere wijken van Parijs. Buiten spelen is in veel wijken niet mogelijk omdat de buurt niet kindvriendelijk is met grote flatgebouwen in verpauperde buurten. De oude flats zijn vaak slecht onderhouden en vochtig. Door het vele verkeer en de uitlaatgassen is het milieu ook verre van gezond. Daarom alleen al is kinderhulp van belang!